Timeline therapy© een vorm van hypnose, bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Deze technieken worden vaak in therapie gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.

Iedereen "heeft" een tijdlijn, dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste, en ook de beelden van de toekomst. We kunnen dit in-time of through time ervaren.

Aan deze herinneringen kunnen allerlei emoties gekoppeld zijn. Als deze herinneringen belangrijk voor je zijn noemen we ze significant emotionele gebeurtenissen (SEG). Zowel positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld). Wanneer je op situaties bovenmatig emotioneel reageert, kan het zijn dat dit refereert naar eerdere herinneringen met eenzelfde emotie.

kids

Door middel van Time Line Therapy® kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je verleden wordt "opgeschoond". De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor je nu vrijer kunt reageren en gemakkelijker in je leven staat.

De andere grote kracht van Time Line Therapy® is de verandering van beperkende overtuigingen. Dit zijn waarheden waarvan je ooit hebt besloten dat ze van toepassing zijn terwijl ze niet voor je 'werken'.

Voorbeelden van zulke beperkende overtuigingen kunnen zijn, "ik ben geen goed huwelijk waard", "ik ben niet goed genoeg".

Als hypnotiseur werk ik met conventionele en snelle inductie.

%d bloggers liken dit: