Timeline therapy© een vorm van hypnose, bestaat uit een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Deze vorm van hypnose is eigenlijk niets anders dan vertrouwen hebben in jezelf en ontspanning. Ik help je daarbij door begeleiding van mijn stem.

Iedereen “heeft” een tijdlijn, dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen en dat kan soms heel ver terug gaan. Dit kan in de vorm van beeld, geluid, reuk en smaak. We kunnen dit in-time of through time ervaren.

Aan deze herinneringen kunnen allerlei emoties gekoppeld zijn. Als deze herinneringen belangrijk voor je zijn noemen we ze significant emotionele gebeurtenissen (SEG). Zowel positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld). Wanneer je op situaties bovenmatig emotioneel reageert, kan het zijn dat dit refereert naar eerdere herinneringen met eenzelfde emotie.

kids

Door middel van Time Line Therapy® kun je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je verleden wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor je nu vrijer kunt reageren en gemakkelijker in je leven staat. Door deze emoties een andere ‘ lading’ te geven bouw je ook aan een betere balans in jouw leven.

De andere grote kracht van Time Line Therapy® is de verandering van beperkende overtuigingen. Dit zijn waarheden waarvan je ooit hebt besloten dat ze van toepassing zijn terwijl ze niet voor je ‘werken’.

Voorbeelden van zulke beperkende overtuigingen kunnen zijn, “ik ben dom”, “ik ben niet goed genoeg”, ik ben niet sterk genoeg” etc.

%d bloggers liken dit: